Cathie Wood: Underliggande styrkan i bull-market stärks - Börskollen

Nyhet

Cathie Wood: Underliggande styrkan i bull-market stärks

Investeraren Cathie Wood, som grundat Ark Invest, räds inte den senaste tidens börsnedgång utan hon menar att nedgången gör att bull market-sentimentet sprids till fler delar av marknaden.

"Vi blir mer och mer optimistiska kring våra portföljer i samband med nedgången", säger hon i en kommentar till CNBC "Closing Bell".

Wood driver fem stycken börshandlade fonder, ETF:er, som investerar i "disruptiva innovationer". Fonderna har attraherat rejält med kapital. Flaggskeppsfonden Ark Innovation gav en avkastning på nära 150 procent under förra året. I är fonden dock ned med mer än 11 procent.

"Det skapas jättebra möjligheter", uppger hon som en kommentar till börsnedgången.

Den tekniktunga Nasdaq-börsen hade det mycket tungt under gårdagen. Börsen föll 2,4 procent. S&P 500 backade 0,5 procent medan klassiska Dow Jones Industrial Average steg cirka 1 procent.

Läs hela hennes kommentar hos CNBC.

https://www.cnbc.com/2021/03/08/cathie-wood-says-the-underlying-bull-market-is-strengthening-will-benefit-arks-strategy-over-time.html

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev