Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CD

CD Projekt Red faller ytterligare efter svaga preliminära siffror

Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red, känd för bland annat Witcher-serien, faller ytterligare cirka 3,2 procent på börsen efter svaga preliminära siffror för helåret 2020.

Försäljningen väntas bli 2 139 miljoner zloty, medan nettovinsten tros landa på 1 154 miljoner zloty. Detta mot bakgrund av det stora spelsläppet Cyberpunk 2077 i slutet av året.

Bokslutskommunikén senareläggs ännu en gång - nu till den 22 april, från tidigare 19 april.

Enligt en analytiker som Bloomberg News talat med var såväl försäljningen som vinsten drygt 15 procent sämre än vad marknaden räknat med. En ytterligare försening av helårsresultaten ses även som märkligt.

Aktien står nu nära 180 zloty, och man får gå tillbaka två år för att hitta liknande kursnivåer.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CD Projekt

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CD Projekt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt