Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CD

CD Projekt Red rasar på börsen, analytiker inte övertygade av Cyberpunk-uppdatering - BN

Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red, känd för bland annat Witcher-spelserien, rasar nästan 13 procent på börsen efter att den senaste strategiuppdateringen misslyckats med att övertyga analytiker och investerare. Det rapporterar Bloomberg News.

Investmentbanken Trigon menar att analytikernas vinstförväntningar för de kommande åren kommer falla till följd av lägre försäljningspotential för Cyberpunks multiplayerdel som inte kommer släppas som en separat produkt.

Den ansvariga analytikern på Trigon noterar även en avsaknad av nedladdningsbart extramaterial för detta år och ser ingen visibilitet för pipelinen längre än 2021. Ett nytt Witcher-spel förväntas kunna komma ut på marknaden tidigast år 2025, bedömer analytikern.

Investmentbanken Jefferies tror att bristen på tydliga milstolpar när det kommer till multiplayerdelen kommer vara en källa till osäkerhet.

Aktien handlas nu under 200 zloty, den lägsta nivån de senaste två åren.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CD Projekt

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CD Projekt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt