Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CD

CD Projekt Reds försäljning negativt påverkad av Sonys stoppbeslut för Cyberpunk 2077

Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red, känd för bland annat Witcher-serien, har haft en negativ försäljningspåverkan från Sonys beslut att ta bort Cyberpunk 2077 från Playstation-butiken. Det uppgav finanschefen Pior Nielubowicz under rapportsamtalet, enligt Bloomberg News.

Playstation-butiken är en av spelets viktigaste försäljningskanaler.

Vice vd Michal Nowakowski sade att bolaget är i pågående samtal med Sony om att få tillbaka spelet till Playstation-butiken. Enligt honom har Sony vissa kriterier som måste uppfyllas kring spelets stabilitet innan detta kan bli av. Han avböjde att gå in på detaljer.

Bolaget ville inte släppa några försäljningssiffror för Cyberpunk eftersom det inte har passerat nästa milstolpe.

CD Projekts produktförsäljning uppgick till 142,1 miljoner zloty av en total försäljning på 197,6 miljoner zloty under det första kvartalet. 60 procent av produktförsäljningen utgjordes av Cyberpunk.

Nettovinsten föll med nära 65 procent i kvartalet till 32,5 miljoner zloty. Det var klart lägre än de 80 miljoner som analytikerna hade förväntat sig.

https://www.cdprojekt.com/en/media/news/cd-projekt-summarizes-the-beginning-of-2021/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CD Projekt

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CD Projekt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt