Nyhet

Cdon-kunder

Cdon-kunder misstänks ha lurats på miljonbelopp - bolaget tar engångskostnad på 15-20 miljoner

E-handelsbolaget Cdon har avsatt 15-20 miljoner kronor för en reserverad engångskostnad relaterad till att kunder som handlat genom plattformen under Black Week lurats på totalt tiotals miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut i fredags kväll.

Cdon uppger att kunder som handlat från en av e-handelsplattformens säljare inte fått sina varor, vilket lett till att bolaget nu behöver sätta av pengar i det fjärde kvartalet och kompensera dessa kunder.

"Som du kan förstå har den här händelsen varit ganska extraordinär och omfattningen av den här incidenten har också skapat tryck på vår organisation", kommenterar Cdons vd Allan Jung-Jensen i ett mejl angående händelsen till Expressen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CDON

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CDON

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt