Nyhet

Cdon

Cdon rapporterar ökad förlust (uppdatering)

(uppdatering avser de två nedersta styckena)

E-handelsbolaget Cdon redovisar en lägre omsättning och ökad förlust under det andra kvartalet 2021 jämfört med året innan.

Gross merchandise value, GMV, minskade med 10 procent till 512,3 miljoner kronor (567,0).

Nettoomsättningen uppgick till 118,8 miljoner kronor (197,3).

Bruttovinsten blev 45,9 miljoner kronor (58,4), med en bruttovinstmarginal på 38,6 procent (29,6).

Rörelseresultatet blev -23,6 miljoner kronor (-4,2).

Resultatet efter skatt blev -23,6 miljoner kronor (-3,8).

I rapporten uppges det att den negativa trenden från första kvartalet fortsatte även in på april. Men i maj kom det till en återhämtning som också gällde för juni och förväntas fortgå även under juli.

"GMV-tillväxten på marknadsplatsen under maj jämfört med i fjol var positiv och i juni var den årliga tillväxten högre än i maj", heter det. Det påpekas samtidigt att jämförelsesiffrorna är tuffa till följd av pandemins effekter i fjol. "Men vi tror att vi är nu tillbaka på en tillväxt högre än den underliggande marknaden", skriver styrelsen.

Cdon, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning118,8197,3-39,8%
Bruttoresultat45,958,4-21,4%
Bruttoresultatmarginal38,6%29,6%
Rörelseresultat-23,6-4,2
Nettoresultat-23,6-3,8


http://media.finwire.com/media/FWS0062A7D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CDON

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CDON

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt