Nyhet

Challenger Mobile rapporterar små förändringar i andra kvartalet

Telekombolaget Challenger Mobile redovisar små förändringar av intäkter och resultat i andra kvartalet 2020 jämfört med samma kvartal i fjol.

Nettoomsättningen uppgick till 0,1 miljoner kronor (0,1).

Rörelseresultatet blev -0,4 miljoner kronor (-0,5).

Resultatet före och efter skatt var -0,4 miljoner kronor (-0,5).

Bolaget har tecknat en avsiktsförklaring om ett omvänt förvärv av ett bolag inom mobil gaming, vilket aviserades den 16 juli. Arbetet med förvärvet fortgår enligt plan.

- Resultatet blev något bättre för perioden och halvåret än föregående år även om omsättningen är på en mycket blygsam nivå i denna fas. Kostnader hålls tillbaka i en fas av låg teknisk aktivitet samt statligt stöd i form av sänkta arbetsgivaravgifter. Våra tjänster har fortsatt inte sett den nylansering som förberetts för våra kunder i Oman. Bolagets löpande intäkter är direkt knutna till användandet av levererade tjänster vilket gör att intäktsökningar dröjer med fördröjd marknadsföring av tillgängliga tjänster, kommenterar vd Johan Meijer i delårsrapporten.

- Spridningen av covid-19 har haft en viss negativ påverkan på bolagets verksamhet. Osäkerheten kring framtida politiska beslut samt människors och företags förändrade beteende har hämmat aktiviteten generellt och begränsat möjligheterna till införsäljning av bolagets tjänster. Men i ett längre perspektiv bedömer vi att den globala viruspandemin kommer att leda till långsiktiga förändringar i människors beteende där tekniska kommunikationslösningar, som bolagets, kommer att ha en ännu större betydelse vilket skulle gagna bolagets utveckling. Vi arbetar med att ta till vara på denna möjlighet för att erbjuda operatörer och företag kraftfulla och bättre anpassade alternativ till Microsofts och Googles tjänster, avslutar Johan Meijer.

Challenger Mobile, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning0,10,10,0%
Rörelseresultat-0,4-0,5
Resultat före skatt-0,4-0,5
Nettoresultat-0,4-0,5

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt