Nyhet

Challenger Mobile tecknar avsiktsförklaring om köp av spelet Idle War Camp

Challenger Mobile, som är under namnändring till Safe Lane Gaming, har tecknat en
avsiktsförklaring gällande förvärv av spelet Idle War Camp från studion Sloth studios i Kanada. Avsikten är att genomföra en due diligence-process och därefter gå till ett avtal. Förvärvet förhandlas till ett nominellt värde om högst 70 000 dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Spelet som skall förvärvas är inom Casual Games-segmentet. Spelet har intäkter på 20 000 dollar per år och drygt 6 300 dagliga spelare under de senaste 28 dagarna.

Köpeskillingen ska betalas i två stg, dels 30 000 dollar i kontant betalning när affären sker och dels en så kallad "earnout" på högst 40 000 dollar i kontant betalning efter sex månadet, baserat på rörelseresultatet under perioden. Bolaget har som avsikt genomföra affären senast i första kvartalet 2021 med betalning ur egen kassa.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Safe Lane Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Safe Lane Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt