Nyhet

Challenger Mobiles process med omvänt förvärv pågår men tar längre än förväntat

Telekombolaget Challenger Mobile kommunicerade den 15 juli att bolaget har skrivit en avsiktsförklaring, om att utföra ett omvänt förvärv, med ett svenskt spelföretag inom mobilspel, kallat "gaming-bolaget". I pressmeddelandet kommunicerades att parterna hade som mål att slutföra transaktionen innan 31 augusti, detta mål har inte uppnåtts. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sedan tecknande av avsiktsförklaringen har parterna förhandlat detaljerna för förvärvet samt arbetat med att säkra den finansiering som krävs för att genomföra affären. Tidsplanen har visat sig vara väl tight för att kunna genomföras under semesterperioden. Arbetet med att ta fram slutlig finansiering pågår än och parterna arbetar intensivt för att kunna slutföra denna även om tidsplanen behöver förlängas något.

Förvärvet är efter ett bindande avtal mellan parterna villkorat att bolagsstämman godkänner aktieöverlåtelseavtalet som är en del av transaktionen. Datum för eventuell stämma beslutas om efter att ett avtal om förvärv är undertecknat av parterna.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Safe Lane Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Safe Lane Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt