Checkin.com sätter fullt fokus på att skala upp säljkapacitet - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Checkin.com sätter fullt fokus på att skala upp säljkapacitet - vd

Techbolaget Checkin.com Group har gjort succé med sin notering på Nasdaq First North. Aktien har rusat sedan premiären och börsvärdet har passerat milstolpen 1 miljard och närmar sig 1,5 miljarder.

“Fokus ligger nu på att skala upp företagets säljkapacitet och ta tillvara på de stora tillväxtmöjligheterna som finns i marknaden”, säger Kristoffer Cassel, medgrundare och vd, till Finwire.

Teckningskursen var 15,50 kronor per aktie. Emissionen övertecknades 2 000 procent och aktien har rusat. Under torsdagen handlas kursen i skrivande stund till 61,50 kronor och börsvärdet är redan uppe i cirka 1,4 miljarder kronor, enligt Millistream Trader. I ägarbilden finns en rad tunga namn däribland Erik Selin och Tin Fonder. Ordförandeklubban hålls av Sveriges tidigare finansminister Anders Borg.

Företaget levererar en molnbaserad mjukvara som används för att underlätta för kunder att checka in till varor och tjänster på nätet. Tjänsten är helt inriktad på företagsmarknaden. Bolagets mjukvara ökar konverteringsgraden hos kunderna samtidigt som nödvändig identifiering och regelefterlevnad säkerställs. Affärsmodellen bygger på abonnemang, Software as a Service, SaaS. I korthet hyr kunderna företagets teknik på månadsbasis. Tillväxten var 79 procent förra året. Omsättningen nådde 22,3 miljoner kronor och ebitda-resultatet var 1,7 miljoner. I samband med noteringen tog företaget in 40,5 miljoner kronor efter emissionskostnader, ett kapital som kommer att gå till att finansiera en fortsatt expansion.

Det finansiella målet är att öka omsättningen till över en halv miljard kronor 2025. Det kräver satsningar.

“Vi har en lönsam kärnaffär och nu kommer vi med våra aggressiva tillväxtplaner att växla upp tempot ytterligare. Framöver vill vi expandera vår försäljning rejält och vi har starka rekryteringar inom detta området i vår pipeline. Expansion är absolut nödvändigt för att vi skall kunna nå vårt mål”, säger Kristoffer Cassel, medgrundare och vd, till Finwire.

I likhet med alla SaaS-bolag är det viktigt för techbolaget att hålla nere sin churn, alltså kundförluster.

“Checkin.com har haft fördelen av att ha en positiv nettochurn. Tillväxten är större på våra existerande kunder än de som vi förlorar. Det är viktigt för då måste vi inte jaga för att hålla uppe tillväxten, utan den blir väldigt effektiv. Det visade vi också i fjol då intäkterna ökade med 79 procent medan kostnaderna endast ökade med 11 procent”, säger Checkin-chefen.

Företaget har idag slutanvändare i 165 länder och närvaro i ett stort antal länder. I det kortare perspektivet ser Cassel största möjligheter på den amerikanska marknaden.

“Vi har märkt att en närhet till våra största enterprise-kunder är gynnsam och satsar därför på en mer direkt närvaro på våra stora marknader. I första steget ligger fokus på den amerikanska marknaden men vi kommer fortsätta expandera vår säljorganisation geografiskt över kommande år. Vi vill vara nära våra största kunder helt enkelt”, säger Kristoffer Cassel.

Checkin-chefen ser också möjligheter att snabba på tillväxten genom förvärv.

“Vi kan inte kommentera exakt var vi befinner oss, men vi har de senaste fyra åren arbetat i ett högt tempo, och det kommer vi att fortsätta göra och då även inom förvärv”, säger Cassel.

Han utesluter inte att bolaget framöver breddar sin exponering mot fler vertikaler. Idag arbetar företaget med tre vertikaler, fintech, iGaming och subscriptions.

“Det finns enorma möjligheter för oss att växa genom att bredda oss till fler vertikaler. Vi vet att det funkar. Samtidigt är vi idag aktiva inom tre områden som själva är väldigt snabbväxande. Det finns fortfarande oerhört mycket för oss att göra även inom dessa områden”, säger Cassel.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om checkin.com

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien checkin.com

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt