Checkin på väg till börsen, får Tin Fonder och Erik Selin som ankarinvesterare

Nyhet

{newsItem.title}

Checkin på väg till börsen, får Tin Fonder och Erik Selin som ankarinvesterare

Checkin.com avser att göra en nyemission och notera sina aktier på Nasdaq First North Growth Market, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget erbjuder 2,9 miljoner aktier för 15,50 kronor styck, vilket innebär att man kan ta in maximalt 45 miljoner kronor. Bolaget värderas före erbjudandet till cirka 359 miljoner kronor.

Ett antal aktörer har valt att ställa upp som ankarinvesterare, däribland Tin Fonder och fastighetsmiljardären Erik Selin genom bolaget ES Aktiehandel.

Styrelseordförande i Checkin är tidigare finansminister Anders Borg.

”Vi är snabbväxande, men har en lönsam grundaffär med ett starkt kassaflöde. Det är ett viktigt argument för att vi är redo för en notering. De kärninvesterare vi nu får in, med Tin Fonder och Erik Selin i spetsen, är väldigt långsiktiga och tror på vår tillväxtstrategi”, säger Anders Borg till Di Digital.

Checkin, som utvecklat en mjukvarutjänst som gör det enklare för användare att registrera sig på olika tjänster på nätet, förväntas ha sin första handelsdag på börsen den 20 maj.

https://www.di.se/digital/gar-till-first-north-och-vill-omsatta-en-halv-miljard-2025-selin-och-tin-fonder-fyller-pa/

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Checkin

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Checkin

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev