Nyhet

Chevron

Chevron ökar investeringarna i renare energi

Amerikanska oljejätten Chevron höjer prognosen för sina investeringar i renare energi som ska minska koldioxidutsläppen. Bolaget åsidosätter 10 miljarder dollar fram till och med 2028. Detta motsvarar en tredubbling från tidigare guidningen på 3 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande.

Det är med hjälp av kassagenereringen från basverksamheten som bolaget kan vidta denna satsning. Chevron tänker bland annat öka produktionskapaciteten för förnybara bränslen till 100 000 fat per dag. Bolaget tänker också "fånga" koldioxidutsläpp för att motverka utsläpp på motsvarande 25 000 ton per år. Detta ska ske vid regionala hubbar att utvecklas i partnerskap med andra aktörer.

Förutom att investera mer i renare energi kommer Chevron också att leverera högre utdelningar och bedriva aktieåterköp. Det uppger vd Michael Wirth i en kommentar.

https://www.chevron.com/investors/press-releases

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Chevron

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Chevron

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt