Nyhet

Chevron ökar investeringarna med över 20 procent nästa år - skall återköpa mer aktier

Amerikanska oljejätten Chevron fortsätter att investera för fullt. Under nästa år uppgår budgeten till 15 miljarder dollar, varav 12,6 miljarder upstream och 2,3 miljarder downstream. Det innebär en ökning med över 20 procent mot 2020. Samtidigt ligger det i den nedre delen av vad oljejätten tidigare flaggat för.

Downstream är raffinaderier och försäljning (exempelvis mackar). Upstream är prospektering och produktion. Det är alltså inom denna del som Chevron gör sina stora investeringar.

Chevron höjer också ambitionen kring återköp av egna aktier. Framöver kommer bolaget att återköpa aktier för mellan 3 och 5 miljarder dollar per år, upp från tidigare guidning om 2-3 miljarder dollar per år.

Chevron är ett av världens största oljebolag.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Chevron

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Chevron

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt