Cint avser att genomföra en börsnotering på Nasdaq Stockholm under första halvåret 2021
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cint avser att genomföra en börsnotering på Nasdaq Stockholm under första halvåret 2021

Cint

Cint, som är en mjukvaruaktör inom digital insamling av insikter, avser att genomföra en nyintroduktion av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet förväntas bestå av nya akter som emitteras av Cint och befintliga aktier i bolaget som erbjuds av huvudägaren Cidron Ross, som kontrolleras av Nordic Capital Fund VIII. De nyemitterade aktierna väntas ge Cint en likvid om cirka 75 miljoner euro som ska användas för tillväxt, allmänna affärsändamål och strategisk flexibilitet för opportunistiska förvärv.

Börsnoteringen förväntas öka kännedomen om Cints verksamhet och aktiviteter, vilket gynnar bolagets framtida potential genom att stärka profil och varumärke gentemot investerare, partners och kunder. Därtill ökar förmågan att attrahera och behålla kvalificerade medarbetare och nyckelpersoner i ledningen.

Erbjudandet och noteringen kommer även att ge Cint tillgång till svenska och internationella kapitalmarknader och långsiktigt bredda aktieägarbasen. Därutöver gör erbjudandet det möjligt för huvudaktieägaren att sälja en del av sitt nuvarande aktieinnehav och samtidigt välkomna nya aktieägare att delta i nästa fas av Cints utveckling.

Nasdaq Stockholms bolagskommitté har bedömt att Cint uppfyller gällande noteringskrav. Stockholmsbörsen kommer att godkänna en ansökan om notering av bolagets aktier under förutsättning att vissa villkor uppfylls, däribland att bolaget inkommer med en sådan ansökan och att spridningskravet uppfylls. Beroende på marknadsförhållanden förväntas erbjudandet och noteringen på Nasdaq Stockholm genomföras under första halvåret 2021.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cint Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cint Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt