Cint kallar till extra stämma den 17 december för att besluta om förvärvet av Lucid

Nyhet

Cint

Cint kallar till extra stämma den 17 december för att besluta om förvärvet av Lucid

Aktieägarna i konsumentundersökningsbolaget Cint kallas till extra bolagstämma fredagen den 17 december. Stämman genomförs genom poströstning utan fysiskt deltagande.

Styrelsen föreslår att stämman godkänner förvärvet av Lucid, som aviserades den 27 oktober.
Stämman ska godkänna två riktade nyemissioner relaterade till finansieringen av transaktionen.
Den första nyemissionen är på 13,08 miljoner aktier och den andra riktade emissionen är på 26,39 miljoner aktier.

Vidare föreslår styrelsen att stämman beslutar att inrätta två nya incitamentsprogram. Det första programmet är kopplat till förvärvet av Lucid och det andra är bolagets ordinarie årliga incitamentsprogram.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cint Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cint Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev