Cliens Mixfond sålde innehaven i Sandvik och Investor - upp tre procent i juli

Nyhet

Cliens Mixfond sålde innehaven i Sandvik och Investor - upp tre procent i juli

Fonden Cliens Mixfond A steg 2,9 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 2,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 1,5 procent och är därmed sämre än index som har ökat 0,6 procent. Det framgår av en månadsrapport av förvaltarna Wilhelm Högström Carl Sundblad.

De innehav som hade störst positiv påverkan på fonden i juli var Vitec, Lifco och Lagercrantz. Innehaven i Essity, Skanska och Handelsbanken bidrog negativt till fondens avkastning under månaden.

Under månaden köpte fonden aktier i Volvo, ABB och Alfa Laval. Man sålde innehaven i Sandvik och Investor samt fondens preferensaktier i NP3. Vid utgången månad hade fonden en aktievikt om 53,19 procent.

"Den intensiva rapportsäsongen för årets andra kvartal är nu till stora delar förbi och vi kan konstatera att det överlag blev mycket bättre än vad marknaden hade väntat sig" avslutar förvaltarna.

Cliens Mixfond A, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent2,9
Index MM, förändring i procent2,1
Fond i år, förändring i procent-1,5
Index i år, förändring i procent0,6

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev