Climeon ökar omsättningen men också rörelseförlusten, noterar ökat intresse för gröna lösningar

Nyhet

{newsItem.title}

Climeon ökar omsättningen men också rörelseförlusten, noterar ökat intresse för gröna lösningar

Cleantech-bolaget Climeon redovisar ökad omsättning samt högre rörelseförlust under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 9,9 procent till 15,5 miljoner kronor (14,1). Omsättningen är främst hänförlig till leverans av sex Heat Powermoduler till Virgin Voyages fjärde fartyg.

Rörelseresultatet blev -38,5 miljoner kronor (-32,2).

Resultatet efter skatt blev 12,7 miljoner kronor (-31,4), till följd av värdeökningen på innehavet i Baseload Capital Sweden.

Orderingången landade på 0,0 miljoner kronor (15,4). Orderstocken har i kvartalet skrivits ned från 728 till 663 miljoner kronor, med anledning av att två äldre order inte kommer att realiseras av slutkund.

Likvida medel uppgick till 232,6 miljoner kronor (45,2). Kassan vid årsskiftet var 299,2 miljoner.

Vd Jan Bardell skriver i en kommentar att det var ett händelserikt kvartal med flera operativa framsteg.

"Rent praktiskt fortsätter vi producera för att ligga i fas med kommande leveranser och för att kunna stötta våra kunder med kortade projekttider. Vi fortsätter också utveckla vår teknik för att skapa ännu mer effektiva lösningar med bättre prestanda och högre lönsamhet", kommenterar bolagschefen.

Han noterar att intresset för gröna lösningar ökar globalt, inte minst inom EU, som vill göra en ”grön omstart” efter pandemin.


Climeon, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Orderingång0,015,4
Nettoomsättning15,514,19,9%
Rörelseresultat-38,5-32,2
Nettoresultat12,7-31,4
Likvida medel232,645,2414,6%


http://media.finwire.com/media/FWS005EEDE-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Climeon

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Climeon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev