Cline Scientific rapporterar små resultförändringar i tredje kvartalet

Nyhet

Cline Scientific rapporterar små resultförändringar i tredje kvartalet

Life science-bolaget Cline Scientific redovisar små resultatförändringar i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen var 5 000 kronor (64 000) och övriga rörelseintäkter var 111 000 kronor (noll).

Rörelseresultatet blev -1,0 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet före och efter skatt var -1,0 miljoner kronor (-0,9).

Likvida medel var på 3,9 miljoner kronor (4,8) per den 30 september.

Bolaget har under kvartalet arbetat vidare med sina två huvudprojekt, Cellrace och Stemcart för att starka eller fortsätta nästa fas i respektive projekt.

- Cellrace-projektet har som tidigare kommunicerats kommit till en fas där vi i början av året siktade på att starta tester på patientmaterial. Vi arbetar kontinuerligt med att säkra tillgång till biopsimaterial för detta arbete och för diskussioner med ytterligare kliniker för detta syfte. Med tanke på de olika förutsättningar cancerpatienter har beroende på var i världen deras prover analyseras ser vi samarbete med olika kliniker som ett måste i utvecklandet av nästa generations cancerdiagnostik. Vi har också redan nu börjat diskutera att utvidga målindikationen för Cellrace till andra metastaserande cancertyper än bröstcancer, till exempel melanom eller prostatatumörer. Detta för att öka möjligheterna till att få tag på patientmaterial och därmed accelerera utvecklingstakten, kommenterar vd Patrik Sundh i delårsrapporten.

- Stemcart-projektet står inför en ex-vivo fas där vi vill testa de broskceller som tas fram via iPSC med hjälp av Clines teknologi. För att åstadkomma detta krävs ett antal avtal med samarbetande forskare, sjukhus och läkare. Detta arbete pågår samtidigt som vi fortsätter arbetet med att förbereda pilotproduktion av broskceller i vårt cellabb. I samband med detta håller vi också på att etablera en robust och semi-automatiserad produktionsprocess för våra gradientytor vilket kommer att minska det manuella hanterandet vilket leder till mindre batchvariation, en av de största fokusen för en senare GMP-styrd tillverkning, fortsätter Patrik Sundh.

Cline Scientific, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning0,00,1
Rörelseresultat-1,0-0,9
Resultat före skatt-1,0-0,9
Nettoresultat-1,0-0,9

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Cline Scientific

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Cline Scientific

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev