Cline Scientific rapporterar små resultförändringar i tredje kvartalet

Nyhet

Cline Scientific rapporterar små resultförändringar i tredje kvartalet

Life science-bolaget Cline Scientific redovisar små resultatförändringar i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen var 5 000 kronor (64 000) och övriga rörelseintäkter var 111 000 kronor (noll).

Rörelseresultatet blev -1,0 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet före och efter skatt var -1,0 miljoner kronor (-0,9).

Likvida medel var på 3,9 miljoner kronor (4,8) per den 30 september.

Bolaget har under kvartalet arbetat vidare med sina två huvudprojekt, Cellrace och Stemcart för att starka eller fortsätta nästa fas i respektive projekt.

- Cellrace-projektet har som tidigare kommunicerats kommit till en fas där vi i början av året siktade på att starta tester på patientmaterial. Vi arbetar kontinuerligt med att säkra tillgång till biopsimaterial för detta arbete och för diskussioner med ytterligare kliniker för detta syfte. Med tanke på de olika förutsättningar cancerpatienter har beroende på var i världen deras prover analyseras ser vi samarbete med olika kliniker som ett måste i utvecklandet av nästa generations cancerdiagnostik. Vi har också redan nu börjat diskutera att utvidga målindikationen för Cellrace till andra metastaserande cancertyper än bröstcancer, till exempel melanom eller prostatatumörer. Detta för att öka möjligheterna till att få tag på patientmaterial och därmed accelerera utvecklingstakten, kommenterar vd Patrik Sundh i delårsrapporten.

- Stemcart-projektet står inför en ex-vivo fas där vi vill testa de broskceller som tas fram via iPSC med hjälp av Clines teknologi. För att åstadkomma detta krävs ett antal avtal med samarbetande forskare, sjukhus och läkare. Detta arbete pågår samtidigt som vi fortsätter arbetet med att förbereda pilotproduktion av broskceller i vårt cellabb. I samband med detta håller vi också på att etablera en robust och semi-automatiserad produktionsprocess för våra gradientytor vilket kommer att minska det manuella hanterandet vilket leder till mindre batchvariation, en av de största fokusen för en senare GMP-styrd tillverkning, fortsätter Patrik Sundh.

Cline Scientific, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning0,00,1
Rörelseresultat-1,0-0,9
Resultat före skatt-1,0-0,9
Nettoresultat-1,0-0,9

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cline Scientific

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cline Scientific

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev