Nyhet

Cline Scientifics första samarbetsavtal med big pharma en jätteviktig milstolpe - vd

Life science-bolaget Cline Scientific presenterade för ett par veckor sedan samarbete med ett stort läkemedelsbolag. Partnern i fråga är Astrazeneca.

“Det är en jätteviktig milstolpe för oss. Vi har kommunicerat ett första samarbetsavtal med ett ‘big pharma’-bolag. Vi bedömer att det stärker oss väsentligt när det gäller alla andra diskussioner som vi har i marknaden”, säger vd Patrik Sundh i en intervju.

Avtalet, som presenterades för ett par veckor sedan, innebär att att Astrazeneca kommer att använda Göteborgsföretagets gradientteknologi som en del av MSCA-ITN Network, V. A Cure. V.A Cure är ett Horizon 2020-finansierat projekt som syftar till att avslöja kärnmekanismer för vaskulära anomalier och att utnyttja denna information för att skapa nya terapier för kärlsjukdomar. Teknologiskt innebär detta en breddning för det Spotlight-noterade bolaget.

“Vi kommer att få vår teknologi verifierad inom ett jättestort område som kärlsjukdomar. Det är naturligtvis väldigt stort för oss. Lärdomarna som vi får fram kan vi också använda i vårt eget projekt för broskskador, StemCART”, säger Sundh.

Formellt är det en forskare på Astrazeneca som nu kommer att använda bolagets teknologi. Några finansiella detaljer har företaget inte gått ut med.

När ett resultat av projektet kan presenteras har Cline Scientific inte angett. Sundh bedömer att affären kommer att leda till att fler aktörer i branschen får upp ögonen för företagets teknik.

“Det är väldigt långa säljcykler för oss när vi skall nå ut med vår teknik. Det här underlättar såklart diskussioner för oss. Det är ett jättestort bolag som nu visar en nyfikenhet kring tekniken och väljer att gå vidare. Jag vill också betona att det även är viktigt i vår egen utveckling. Alla lärdomar från detta kommer vi även att ha nytta av i vår egen utveckling”, säger han.

Cline har nyligen stärkt teamet kring StemCART och bolaget arbetar även vidare med CellRACE, bolagets cancerdiagnostikprodukt. Just nu testas och förfinas prototypen. Parallellt arbetar man med patentering.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cline Scientific

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cline Scientific

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt