Cline Scientifics första samarbetsavtal med big pharma en jätteviktig milstolpe - vd

Nyhet

Cline Scientifics första samarbetsavtal med big pharma en jätteviktig milstolpe - vd

Life science-bolaget Cline Scientific presenterade för ett par veckor sedan samarbete med ett stort läkemedelsbolag. Partnern i fråga är Astrazeneca.

“Det är en jätteviktig milstolpe för oss. Vi har kommunicerat ett första samarbetsavtal med ett ‘big pharma’-bolag. Vi bedömer att det stärker oss väsentligt när det gäller alla andra diskussioner som vi har i marknaden”, säger vd Patrik Sundh i en intervju.

Avtalet, som presenterades för ett par veckor sedan, innebär att att Astrazeneca kommer att använda Göteborgsföretagets gradientteknologi som en del av MSCA-ITN Network, V. A Cure. V.A Cure är ett Horizon 2020-finansierat projekt som syftar till att avslöja kärnmekanismer för vaskulära anomalier och att utnyttja denna information för att skapa nya terapier för kärlsjukdomar. Teknologiskt innebär detta en breddning för det Spotlight-noterade bolaget.

“Vi kommer att få vår teknologi verifierad inom ett jättestort område som kärlsjukdomar. Det är naturligtvis väldigt stort för oss. Lärdomarna som vi får fram kan vi också använda i vårt eget projekt för broskskador, StemCART”, säger Sundh.

Formellt är det en forskare på Astrazeneca som nu kommer att använda bolagets teknologi. Några finansiella detaljer har företaget inte gått ut med.

När ett resultat av projektet kan presenteras har Cline Scientific inte angett. Sundh bedömer att affären kommer att leda till att fler aktörer i branschen får upp ögonen för företagets teknik.

“Det är väldigt långa säljcykler för oss när vi skall nå ut med vår teknik. Det här underlättar såklart diskussioner för oss. Det är ett jättestort bolag som nu visar en nyfikenhet kring tekniken och väljer att gå vidare. Jag vill också betona att det även är viktigt i vår egen utveckling. Alla lärdomar från detta kommer vi även att ha nytta av i vår egen utveckling”, säger han.

Cline har nyligen stärkt teamet kring StemCART och bolaget arbetar även vidare med CellRACE, bolagets cancerdiagnostikprodukt. Just nu testas och förfinas prototypen. Parallellt arbetar man med patentering.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Cline Scientific

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Cline Scientific

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev