Cline Scientifics projekt inom produktionsprocesser för gradientytor har nått steg 3 - nyhetsbrev

Nyhet

Cline Scientifics projekt inom produktionsprocesser för gradientytor har nått steg 3 - nyhetsbrev

Cline Scientifics projekt med att etablera en robust och semi-automatiserad produktionsprocess för sina gradientytor pågår. Projektet består av fyra steg varav de två första är avklarade.

Det tredje steget, som avser tillverkning och test av prototypkomponenter i den nya produktionsprocessen, är pågående och ska slutföras under första kvartalet 2021. Det uppger vd Patrik Sundh i senaste nyhetsbrevet.

Att få till ovannämnda produktion för gradientytor minskar inte bara manuell hantering och leder till mindre batchvariation, utan möjliggör också kostnadsbesparingar och mer optimerad analys av kritiska steg i produktionsprocessen.

Vad gäller produktutvecklingen av Stemcart så är den pågående och man samarbetar med Chalmers för att utveckla en matris för den cellbaserade produkten. Syftet med detta är att maximera broskläkning och biokompatibilitet.

"Förutom våra egna ansträngningar kommer Chalmers att bidra med två mastersstudenter som kommer att arbeta med de tekniska aspekterna av detta matrisutvecklingsprojekt”, säger Sundh.

”Vi diskuterar också flera nya kliniska kontakter med målet att koppla dem till Stemcart-projektet för att förbereda oss för de första kliniska prövningarna. Ytterligare nyheter om detta kommer framöver”, fortsätter Sundh.

Vad angår Cellrace-prototypen så har fokus de senaste månaderna varit på att utveckla faktorer och regler för en algoritm som kan analysera det stora antalet datapunkter som registreras vid studie av tumörcellernas beteende.

”Vi tror att denna funktion, en algoritm, kommer att vara en kritisk och patenterbar aspekt av Cellrace-projektet, varför vi nu lägger mycket ansträngning på detta”, avslutar Sundh.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cline Scientific

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cline Scientific

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev