Cline Scientifics projekt inom produktionsprocesser för gradientytor har nått steg 3 - nyhetsbrev

Nyhet

Cline Scientifics projekt inom produktionsprocesser för gradientytor har nått steg 3 - nyhetsbrev

Cline Scientifics projekt med att etablera en robust och semi-automatiserad produktionsprocess för sina gradientytor pågår. Projektet består av fyra steg varav de två första är avklarade.

Det tredje steget, som avser tillverkning och test av prototypkomponenter i den nya produktionsprocessen, är pågående och ska slutföras under första kvartalet 2021. Det uppger vd Patrik Sundh i senaste nyhetsbrevet.

Att få till ovannämnda produktion för gradientytor minskar inte bara manuell hantering och leder till mindre batchvariation, utan möjliggör också kostnadsbesparingar och mer optimerad analys av kritiska steg i produktionsprocessen.

Vad gäller produktutvecklingen av Stemcart så är den pågående och man samarbetar med Chalmers för att utveckla en matris för den cellbaserade produkten. Syftet med detta är att maximera broskläkning och biokompatibilitet.

"Förutom våra egna ansträngningar kommer Chalmers att bidra med två mastersstudenter som kommer att arbeta med de tekniska aspekterna av detta matrisutvecklingsprojekt”, säger Sundh.

”Vi diskuterar också flera nya kliniska kontakter med målet att koppla dem till Stemcart-projektet för att förbereda oss för de första kliniska prövningarna. Ytterligare nyheter om detta kommer framöver”, fortsätter Sundh.

Vad angår Cellrace-prototypen så har fokus de senaste månaderna varit på att utveckla faktorer och regler för en algoritm som kan analysera det stora antalet datapunkter som registreras vid studie av tumörcellernas beteende.

”Vi tror att denna funktion, en algoritm, kommer att vara en kritisk och patenterbar aspekt av Cellrace-projektet, varför vi nu lägger mycket ansträngning på detta”, avslutar Sundh.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Cline Scientific

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Cline Scientific

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev