Nyhet

Cloudrepublic

Cloudrepublic redovisar minskat resultat i fjärde kvartalet

Teknikbolaget Cloudrepublic redovisar något ökande omsättning men försämrat resultat under fjärde kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 2,6 procent till 7,9 miljoner kronor (7,7).

Rörelseresultatet blev -1,2 miljoner kronor (0,3).

Resultatet efter skatt blev -1,2 miljoner kronor (0,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,45 kronor (0,09). Resultatet påverkades negativt av engångskostnader relaterade till årsbonusar, kundförluster, investeringar i personal samt extra administrativa kostnader.

Likvida medel uppgick till 6,3 miljoner kronor (3,9).

Cloudrepublic erhöll under kvartalet ett bud på sin operativa verksamhet från Brandbee och grundare samt huvudägare valde att sälja sina aktieinnehav. Ett aktieägarbeslut gällande budet ska tas vid en extra bolagsstämma som genomförs den 12 mars.

Cloudrepublic, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning7,97,72,6%
Rörelseresultat-1,20,3
Rörelsemarginal3,9%
Nettoresultat-1,20,2
Resultat per aktie, kronor-0,450,09
Likvida medel6,33,961,5%


http://media.finwire.com/media/FWS005B3A0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Curira

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Curira

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt