Nyhet

Cloudrepublics ordförande och styrelseledamot säljer röststarka A-aktier till Brandbee

Brandbee har köpt 1,24 procent av kapitalet och 12,46 procent av rösterna i teknikbolaget Cloudrepublic. Säljare är Cloudrepublics styrelseordförande Lars Bergkvist som säljer 31 182 A-aktier och styrelseledamoten Tomas Ward som säljer 15 000 A-aktier till kursen 18 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Cloudrepublic får nu en ny, tydlig huvudägare som är verksam inom samma bransch. Detta ger Cloudrepublic stora, nya möjligheter att ytterligare stärka vårt arbete mot marknaden i stort och mot Brandbees kunder. Vi ser fram emot att utveckla samarbetet tillsammans och intensifiera arbetet mot marknaden, säger Lars Bergkvist, styrelseordförande i Cloudrepublic.

Lars Bergkvist och Tomas Ward avser att behålla sina B-aktier och optioner i Cloudrepublic och
fortsätta arbeta i styrelsen som ordförande respektive ledamot.

Brandbee passerar med köpet av A-aktierna inte över 30 procent av rösterna i Cloudrepublic, vilket innebär att Brandbee inte passerar gränsen för budplikt på hela bolaget.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt