Nyhet

Coegin Pharma och Follicum vill gå samman

Coegin Pharma och Follicum avser att gå samman där den senare absorberas i Coegin Pharma. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det handlar om en aktiefusion där aktieägarna i Follicum kommer att erhålla en aktie i Coegin Pharma för varje innehavd aktie i Follicum. Aktieägare som representerar cirka 28,57 procent av aktierna och rösterna i Follicum har åtagit sig att rösta för fusionen, som i övrigt måste godkännas vid en extra bolagsstämma i Follicum.

Andelen aktieägare i Coegin Pharma som hittills backar upp affären motsvarar cirka 13,86 procent av aktierna och rösterna i bolaget.

Fusionen aviseras efter att Follicum tidigare släppt svaga studiesiffror för sin kandidat inom håravfall och pausat sina projekt.

Det kombinerade bolaget beskrivs komma att skapa mervärde genom synergier. Coegin Pharma kommer bidra med ”ledningskompetens, kompetens inom business development och skapa bättre förutsättningar och fokus för de projekt inom diabeteskomplikationer som i nuläget finns i Follicum”, heter det.

Vidare förväntas synergier i form av minskade overhead- och noteringskostnader samtidigt som båda bolagen är baserade i Lund.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt