Nyhet

Coegin

Coegin Pharma rapporterar som förväntat inga intäkter i tredje kvartalet

Bioteknikbolaget Coegin Pharma redovisar som förväntat inga intäkter i tredje kvartalet 2021, i likhet med samma period i fjol. Förlusten var ungefär i linje med fjolåret.

Rörelseresultatet blev -2,0 miljoner kronor (-2,3).

Resultatet före skatt var -2,1 miljoner kronor (-2,2).

Resultatet efter skatt blev -2,1 miljoner kronor (-2,2). Resultat per aktie hamnade på 0,00 kronor (-0,59).

Kassan uppgick till 29,9 miljoner kronor (7,7) per den 30 september.

Coegin Phara kommer att gå samman med Follicum. Fusionen sker genom absorption med Coegin Pharma som övertagande bolag och Follicum som överlåtande bolag. Fusionen förväntas vara slutförd i första kvartalet 2022.

- Coegin Pharma har ett starkt kvartal bakom sig med bland annat start av den kliniska studien inom aktinisk keratos, Coaks och val av systemisk läkemedelskandidat för behandling inom både cancerområdet och kroniska njursjukdomar. Under kvartalet lämnade vi även ett fusionsbud till aktieägarna i Follicum vilket nyligen röstades igenom på en extra bolagsstämma i Follicum. I Follicums läkemedelsprojekt ser vi en betydande potential och möjligheter till synergier med framför allt vårt projekt inom diabeteskomplikationer. Bolaget har genom fusionen stärkt sin pipeline och vi följer kommunicerade utvecklingsplaner, kommenterar vd Tore Duvold i delårsrapporten.

Coegin Pharma, MkrQ3-2021Q3-2020
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-2,0-2,3
Resultat före skatt-2,1-2,2
Nettoresultat-2,1-2,2
Resultat per aktie, kronor0,00-0,59


http://media.finwire.com/media/FWS006A40A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Coegin Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Coegin Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt