Coinbase-konkurrenten Kraken siktar på börsen till nästa år - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Coinbase-konkurrenten Kraken siktar på börsen till nästa år

Kryptobörsen Kraken överväger att ta sig till börsen genom en direktnotering under 2022. Det beskedet ger vd och medgrundare Jesse Powell i en intervju med CNBC.

Kraken grundades 2011 och är en av världens största börser för kryptovalutor. Företaget har fler än 6 miljoner klienter och är den fjärde största börsen mätt i handelsvolymer, enligt Coinmarketcap.

"Första kvartalet blåste bort hela fjolåret. Vi slog förra årets siffror redan i slutet av februari. Hela marknaden har exploderat", säger Jesse Powell.

Nyligen presenterade Coinbase, som är Krakens huvudsakliga konkurrent i USA, rekordintäkter på 1,8 miljarder dollar under första kvartalet. Det var högre än intäkterna för hela 2020. Coinbase ska direktnoteras på börsen nästa vecka och kan värderas till upp emot 100 miljarder dollar.

Det kan alltså följas upp av att även Kraken börsnoteras, men första nästa år enligt Jesse Powell. I dagsläget är Kraken i diskussioner med investerare om en ny finansieringsrunda som kan värdera bolaget till upp emot 20 miljarder dollar, skriver CNBC.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Coinbase

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Coinbase

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev