Coinshares ökar omsättning och total vinst - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Coinshares ökar omsättning och total vinst

Kryptovalutabolaget Coinshares redovisar ökande omsättning och ett högre totalresultat under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget noterades på Nasdaq First North den 11 mars.

Omsättningen steg 136,7 procent till 7,1 miljoner pund (3).

Det justerade ebitda-resultatet ökade 147 procent till 7,9 miljoner pund (3,2).

Rörelseresultatet blev -903,2 miljoner pund (99,4).

Resultatet efter skatt blev -902,6 miljoner pund (99,5).

På grund av bokföringstekniska regler så redovisas digitala tillgångar som immateriella tillgångar, vilket gör att vinster på digitala innehav inte redovisas normalt på resultaträkningen.

Ser man till totalvinsten landar resultatet på 4,4 miljoner pund (3,8).

Digitala tillgångar på balansräkningen uppgår till 1,8 miljarder pund.

Vd:n Jean-Marie Mognetti tror att 2021 kommer vara det "stora uppvaknandet" hos globala investerare och finansavdelningar om rollen av digitala tillgångar i en portfölj. Vidare syns en trend inom höginnovativa lösningar som DeFi, NFT:er med mera som bolaget ska dela sitt tillvägagångssätt till under de kommande kvartalen.

Coinshares, MGBPQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning7,13136,7%
Rörelseresultat-903,299,4
Rörelsemarginal3 313,3%
Nettoresultat-902,699,5


http://media.finwire.com/media/FWS005CF23-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om CoinShares

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien CoinShares

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev