Colabitoil förvärvar Norrsundets Hamn för en köpeskilling på 51 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Colabitoil förvärvar Norrsundets Hamn för en köpeskilling på 51 miljoner kronor

Förnyelsebara drivmedelsbolaget Colabitoil förvärvar genom dotterbolaget Colabitoil Fastigheter samtliga aktier i Norrsundets Hamn från Södra Norrlands Hamn och Logistik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Norrsundets Hamn äger industrifastigheter och mark i Norrsundets Hamn i Gävle kommun om en totalyta om 442,4 hektar. Det förvärvade bolagets fastigheter ligger i direkt anslutning till Colabitoils fastighet om 16,5 hektar vilket medför att Colabitoil i och med förvärvet förfogar över ett markområde på totalt 458,9 hektar.

Tillträdet till Norrsundets Hamn och dess fastigheter sker den 1 september. Köpeskillingen uppgår till 51 miljoner kronor som finansierats med egna medel och externa lån om 45 miljoner kronor.

Investeringen i Norrsundets Hamn kommer att ha en positiv resultatpåverkan då den verksamhet som bedrivs i hamnområdet, i form av uthyrning av fastigheter och markområden täcker den kapitalkostnad som Colabitoil åtar sig i samband med förvärvet.

Förvärvet innebär att Colabitoil nu har rådighet över ett tillräckligt stort markområde för att fortsätta med miljöansökan för att bygga en produktionsanläggning för framställan av fossilfria bränslen; bensin, jetbränsle och diesel. Målet, som kommunicerats tidigare, är att bolaget skall ha en färdig anläggning i Norrsundet 2023.

Arbetet med den konceptuella designen av produktionsanläggningen är inne i en intensiv fas och beräknas vara klar under hösten. Finansieringsarbetet för att bygga produktionsanläggningen är påbörjat sen en tid och diskussioner har förts och förs med olika investerare och långivare.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt