Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Colabitoil ökar förlusten i andra kvartalet

Förnyelsebara drivmedelsbolaget Colabitoil redovisar en lägre omsättning och högre förlust under andra kvartalet, jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen sjönk 2,4 procent till 137,0 miljoner kronor (140,4).

Rörelseresultatet blev -8,5 miljoner kronor (-5,9). Resultatet har belastats med bland annat kostnader för befarade kundförluster på 1,7 miljoner kronor (0).

Resultatet före och efter skatt var -10,1 miljoner kronor (-7,4).

Resultat per aktie hamnade på -1,14 kronor (-0,83).

Colabtoil har under juli gått in som ny majoritetsägare i Smart Energy och det kombinerade företaget beräknas omsätta drygt två miljarder kronor i år.

”Det sker en konsolidering i marknaden och vi kommer i allra högsta grad vara delaktig i denna resa. Det är väsentligt för oss att inneha den kritiska massa av kunder och volymer för att vi skall kunna dra nytta av synergier denna massa medför. Jag är mycket nöjd över att vi kunnat göra denna strukturaffär och därmed skapat en möjlighet att bli en större och mer attraktiv aktör i marknaden”, säger vd Magnus Nyfjäll i rapporten.

Colabitoil, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning137,0140,4-2,4%
Rörelseresultat-8,5-5,9
Resultat före skatt-10,1-7,4
Nettoresultat-10,1-7,4
Resultat per aktie, kronor-1,14-0,83

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt