Colabitoil ökar intäkterna rejäl samtidigt som förlusten steg i tredje kvartalet

Nyhet

Colabitoil ökar intäkterna rejäl samtidigt som förlusten steg i tredje kvartalet

Förnyelsebara drivmedelsbolaget Colabitoil redovisar en kraftig ökning av intäkterna samtidigt som förlusten steg i tredje kvartalet 2020 jämfört med samma kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 166,8 procent till 372,2 miljoner kronor (139,5).

Rörelseresultatet blev -10,4 miljoner kronor (-3,7).

Resultatet före och efter skatt var -11,4 miljoner kronor (-5,3). Resultat per aktie hamnade på -1,28 kronor (-0,59).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 53,0 miljoner kronor (-16,0).

"Volymutveckling från andra kvartalet fortsätter och ökar ytterligare även i tredje kvartalet. Självklart ökar Colabitoils försäljning i samband med vårt förvärv av Smart men om vi exkluderar förvärvade volymer har vi en ackumulerad organisk tillväxt för årets tre första kvartal på 13,3 procent", skriver bolaget i delårsrapporten.

"Vi vet att vi har en bit kvar innan vi kan vända våra röda siffror till svarta, vi har satt igång ett antal projekt för att säkerställa att vi utnyttjar våra nya förutsättningar på bästa sätt. Vi har identifierat ett antal större kostnadsbesparingar samt intäktsökningar, bland annat har vi nu en försäljningsvolym och ett kundunderlag som ger oss rätt förutsättningar. Vi har plockat hem outsourcade tjänster inom ekonomi och HR, uppgifter som nu hanteras av befintlig personal", fortsätter Colabitoil.

"Vi har en större försäljningsvolym och har genomlyst våra inköp och har kunnat hittat nya bättre upplägg. Vi genomlyser vårt logistikupplägg för att kunna effektivisera men med bibehållen eller ökad servicenivå mot våra kunder. Vi kommer att minska administrationen genom att reducera antalet bolag i koncernen. Detta är några av de åtgärder vi arbetar med och som kommer att ge positiv effekt i närtid för att säkerställa vår fortsatta verksamhet och resultatutveckling för att vi skall vara ett lönsamt bolag även ur ett resultatperspektiv", skriver bolaget.

Colabitoil, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning372,2139,5166,8%
Rörelseresultat-10,4-3,7
Resultat före skatt-11,4-5,3
Nettoresultat-11,4-5,3
Resultat per aktie, kronor-1,28-0,59
Kassaflöde från löpande verksamhet53,0-16,0

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Colabitoil

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Colabitoil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev