Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Colabitoil ökar intäkterna rejäl samtidigt som förlusten steg i tredje kvartalet

Förnyelsebara drivmedelsbolaget Colabitoil redovisar en kraftig ökning av intäkterna samtidigt som förlusten steg i tredje kvartalet 2020 jämfört med samma kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 166,8 procent till 372,2 miljoner kronor (139,5).

Rörelseresultatet blev -10,4 miljoner kronor (-3,7).

Resultatet före och efter skatt var -11,4 miljoner kronor (-5,3). Resultat per aktie hamnade på -1,28 kronor (-0,59).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 53,0 miljoner kronor (-16,0).

"Volymutveckling från andra kvartalet fortsätter och ökar ytterligare även i tredje kvartalet. Självklart ökar Colabitoils försäljning i samband med vårt förvärv av Smart men om vi exkluderar förvärvade volymer har vi en ackumulerad organisk tillväxt för årets tre första kvartal på 13,3 procent", skriver bolaget i delårsrapporten.

"Vi vet att vi har en bit kvar innan vi kan vända våra röda siffror till svarta, vi har satt igång ett antal projekt för att säkerställa att vi utnyttjar våra nya förutsättningar på bästa sätt. Vi har identifierat ett antal större kostnadsbesparingar samt intäktsökningar, bland annat har vi nu en försäljningsvolym och ett kundunderlag som ger oss rätt förutsättningar. Vi har plockat hem outsourcade tjänster inom ekonomi och HR, uppgifter som nu hanteras av befintlig personal", fortsätter Colabitoil.

"Vi har en större försäljningsvolym och har genomlyst våra inköp och har kunnat hittat nya bättre upplägg. Vi genomlyser vårt logistikupplägg för att kunna effektivisera men med bibehållen eller ökad servicenivå mot våra kunder. Vi kommer att minska administrationen genom att reducera antalet bolag i koncernen. Detta är några av de åtgärder vi arbetar med och som kommer att ge positiv effekt i närtid för att säkerställa vår fortsatta verksamhet och resultatutveckling för att vi skall vara ett lönsamt bolag även ur ett resultatperspektiv", skriver bolaget.

Colabitoil, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning372,2139,5166,8%
Rörelseresultat-10,4-3,7
Resultat före skatt-11,4-5,3
Nettoresultat-11,4-5,3
Resultat per aktie, kronor-1,28-0,59
Kassaflöde från löpande verksamhet53,0-16,0

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Colabitoil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Colabitoil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt