Colabitoil ökar omsättning kraftigt men minskar rörelseresultat under fjärde kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Colabitoil ökar omsättning kraftigt men minskar rörelseresultat under fjärde kvartalet

Förnyelsebara drivmedelsbolaget Colabitoil redovisar ökad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten var dock också högre. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen steg 124,0 procent till 355,1 miljoner kronor (158,5). Det hänförs framförallt till ett förvärv och den organiska tillväxten landar på 16,3 procent exklusive detta.

Rörelseresultatet blev -27,5 miljoner kronor (-13,2).

Resultatet före skatt var -34 miljoner kronor (-14,4).

Resultatet efter skatt blev -32 miljoner kronor (-13,5).

Resultat per aktie hamnade på -3,61 kronor (-1,53).

Ingen utdelning föreslås (0).

"Vi vet alla att det inte är hållbart att fortsätta med fossila drivmedel på det sätt vi har gjort och fortfarande gör i alldeles för stor omfattning. På Colabitoil tittar vi inte bara på vad alla andra gör åt detta problem, vi vill och är övertygade om att vi kan vara en del av lösningen", kommenterar koncernchefen Magnus Nyfjäll.

Colabitoil, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning355,1158,5124,0%
Rörelseresultat-27,5-13,2
Resultat före skatt-34-14,4
Nettoresultat-32-13,5
Resultat per aktie, kronor-3,61-1,53
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005B4A7-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Colabitoil

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Colabitoil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev