Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Comintelli

Comintelli minskar omsättning och rörelseresultat under fjärde kvartalet

Mjukvarubolaget Comintelli redovisar minskande omsättning och förlust under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolagets vd Jesper Martell påpekar i rapporten att coronapandemin har haft en negativ påverkan på årets nykundsförsäljning medan försäljningen till befintliga kunder har varit fortsatt stabil.

"På kort sikt har den ökade osäkerheten i omvärlden inneburit att företag blir försiktigare, vilket vi märkt i kunders beslutsprocesser. På längre sikt bedömer vi att efterfrågan på verktyg för omvärldsbevakning och - analys kommer att öka i takt med behovet av att vara bättre förberedda på omvärldsförändringar. Detta gynnar Comintelli på sikt och ger oss goda förutsättningar att öka försäljningen av Intelligence2day", skriver han.

Omsättningen sjönk till 3,6 miljoner kronor (6,0).

Ebita-resultat blev -1,2 miljoner kronor (0,2).

Rörelseresultatet blev -1,2 miljoner kronor (0,2).

Resultatet före skatt var -1,5 miljoner kronor (0,1).

Resultatet efter skatt blev -1,6 miljoner kronor (0,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,21 kronor (0,05).

Ingen utdelning föreslås (0).

Comintelli, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning3,66,0-40,0%
EBITA-1,20,2
EBITA-marginal3,3%
Rörelseresultat-1,20,2
Rörelsemarginal3,3%
Resultat före skatt-1,50,1
Nettoresultat-1,60,4
Resultat per aktie, kronor-0,210,05
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005AF3B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Comintelli

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Comintelli

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt