Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Comintelli

Comintelli minskar omsättning rejält - påverkats av låg nivå av licensavtal som förlängdes

Mjukvarubolaget Comintelli redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

Omsättningen sjönk 57,5 procent till 3,4 miljoner kronor (8,0). Intäkterna sägs ha påverkats av att en låg nivå av licensavtal förföll till förlängning.

- Fortfarande står licensavtal (ofta löptid 12 eller 36 månader) för den största delen av våra intäkter. Dessa licensavtal löper ut oregelbundet för förlängning, vilket därmed påverkar vilket kvartal som ”träffas” intäktsmässigt. Bolagets redovisningsprincip kan medföra intäktssvängningar mellan kvartalen och åren. Den successiva övergången till prenumerationsförsäljning reducerar dessa svängningar, förklarar vd Jesper Martell.

Årligt återkommande intäkter steg marginellt till 19,2 miljoner från 19,1 miljoner i andra kvartalet.

Rörelseresultatet blev -1,6 miljoner kronor (3,8).

Resultatet före och efter skatt var -1,7 miljoner kronor (3,7).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,7 miljoner kronor (1).

- Jag kan konstatera att resultaten av vårt hårda arbete nu börjar synas, med ett markant ökat antal leads och nykundsförsäljningen som har kommit igång med hittills 14 nya kunder. Vi märker ett klart ökande intresse från marknaden, även om initialaffärerna är något mindre än vi är vana vid. För att möta den efterfrågan som finns söker Comintelli nu två nya säljare, en för Europa och en för USA, avslutar Martell.

Comintelli, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning3,48,0-57,5%
Rörelseresultat-1,63,8
Rörelsemarginal47,5%
Resultat före skatt-1,73,7
Nettoresultat-1,73,7
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,71


http://media.finwire.com/media/FWS0069B93-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Comintelli

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Comintelli

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt