Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Comintelli

Comintelli ökade omsättningen och vände till vinst - nykundsförsäljningen tog fart

Mjukvarubolaget Comintelli redovisar ökande omsättning och positivt resultat i första kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 41,5 procent till 5,8 miljoner kronor (4,1). Omsättningen har stärkts av flera avtalsförlängningar samt att nykundsförsäljningen har tagit fart.

Ebita-resultat blev 0,6 miljoner kronor (-0,9), med en ebita-marginal på 10,3 procent.

Rörelseresultatet blev 0,6 miljoner kronor (-0,9), med en rörelsemarginal på 10,3 procent.

Resultatet före och efter skatt blev 0,7 miljoner kronor (-0,7).

Resultat per aktie hamnade på 0,09 kronor (-0,09).

Comintellis vd Jesper Martell uppger att bolaget har fortsatt god kontroll på sina kostnader och att resurser nu allokeras till digital marknadsföring, virtuella events, webinars och kundkontakter för att nå försäljningsavslut.

"Nu kan vi lägga all fokus på generering av leads och försäljning. En trend byggs inte utifrån enskilda kvartal, men vi kan konstatera att nykundsförsäljningen i det första kvartalet 2021 tog fart med flera nya kunder", skriver Martell.

Comintelli, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning5,84,141,5%
EBITA0,6-0,9
EBITA-marginal10,3%
Rörelseresultat0,6-0,9
Rörelsemarginal10,3%
Resultat före skatt0,7-0,7
Nettoresultat0,7-0,7
Resultat per aktie, kronor0,09-0,09


http://media.finwire.com/media/FWS005FBE7-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Comintelli

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Comintelli

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt