Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Comintelli

Comintelli rapporterar ökad förlust i andra kvartalet

Mjukvarubolaget Comintellis omsättning föll i andra kvartalet vilket ledde till en utvidgad förlust jämfört med året innan.

Omsättningen sjönk till 2,2 miljoner kronor (2,9). Försäljningen domineras alltjämt av licensavtal som löper oregelbundet, vilket kan drabba vissa kvartal intäktsmässigt.

”Under detta års andra kvartal var det generellt sett en lägre nivå för licensavtal som förföll till förlängning. Kunden med det största licensavtalet, som förföll till förlängning under det andra kvartalet, sköt upp sitt beslut till senare under året. Denna kund är verksam i en av de mest coronautsatta branscherna”, säger vd Jesper Martell.

Ebita-resultat blev -3,4 miljoner kronor (-1,4).

Rörelseresultatet blev -3,4 miljoner kronor (-1,4). Utvecklingen kan ses mot bakgrund av att andra kvartalet varit ett av de mest resursintensiva någonsin vad gäller operativ marknadsföring för bolaget, enligt Martell.

Resultatet före skatt var -3,5 miljoner kronor (-1,8).

Resultatet efter skatt blev -3,5 miljoner kronor (-1,8), och per aktie -0,47 kronor (-0,23).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,3 miljoner kronor (1,9).

Fokus framöver ligger på leadsgenering.

"Vårt huvudfokus nu är att bygga en systematisk leadsgenereringsprocess som ökar antalet leads i de kundsegment och geografier där vi redan är starka", säger Martell.

Comintelli, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning2,22,9-24,1%
EBITA-3,4-1,4
Rörelseresultat-3,4-1,4
Resultat före skatt-3,5-1,8
Nettoresultat-3,5-1,8
Resultat per aktie, kronor-0,47-0,23
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,31,9


http://media.finwire.com/media/FWS0064D4D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Comintelli

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Comintelli

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt