Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Commerzbank

Commerzbank minskade rörelseresultatet under andra kvartalet

Tyska bankjätten Commerzbank redovisar minskande intäkter under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet sjönk men var positivt medan det på sista raden blev en förlust.

De totala intäkterna uppgick till 1 862 miljoner euro (2 273).

Rörelseresultatet blev 32 miljoner euro (205).

Nettoresultatet blev -527 miljoner euro (183), väntat var -504 miljoner euro.

Baserat på resultatet under första halvåret räknar Commerzbank med att intäkterna i år blir något högre än under 2020. Banken siktar på rörelsekostnader på runt 6,5 miljarder euro och förväntar sig ett positivt rörelseresultat.

Commerzbank, MEURQ2-2021KonsensusQ2-2020
Intäkter1 8622 273
Rörelseresultat32205
Resultat före skatt-478211
Nettoresultat-527-504183


http://media.finwire.com/media/FWM0063A95-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Commerzbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Commerzbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt