Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Commerzbank

Commerzbank ökade förlusten i fjärde kvartalet - fortsätter effektivisera verksamheten

Tyska bankjätten Commerzbank redovisar minskande intäkter och ökad förlust i fjärde kvartalet i samband med bankens omfattande omstrukturering av verksamheten till följd av coronapandemin.

De totala intäkterna uppgick till 2 029 miljoner euro (2 172).

Räntenettot uppgick till 1 151 miljoner euro (1 305).

Rörelseresultatet blev -328 miljoner euro (249).

Nettoresultatet blev -2 702 miljoner euro (-97).

För 2021 väntar sig Commerzbank något lägre intäkter, med ökade investeringskostnader i samband med bankens fortsatta transformeringsresa. Det operativa resultatet väntas bli positivt under året, medan rörelseresultatet väntas landa på mellan -0,8 och -1,2 miljarder euro.

Commerzbank har startat sin nya satsning "Strategy 2024", där banken ska stänga ner flertalet verksamhetsbranscher och skapa ett effektivare bolag. Till följd av detta planerar Commerzbank att återuppta utdelningar 2023.

Commerzbank, MEURQ4-2020Q4-2019Förändring
Intäkter2 0292 172-6,6%
Räntenetto1 1511 305-11,8%
Rörelseresultat-328249
Nettoresultat-2 702-97
Utdelning per aktie, EUR0,15


http://media.finwire.com/media/FWM005A353-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Commerzbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Commerzbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt