Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Commerzbank

Commerzbank vände till vinst i Q3, spår positivt resultat för helåret

Tyska bankjätten Commerzbank redovisar intäkter för det tredje kvartalet i linje med fjolåret. Nettoresultatet vände till positivt och kom in högre än väntat. Banken spår nu att man gör ett positivt resultat för helåret.

De totala intäkterna uppgick till 2 006 miljoner euro (2 033).

Räntenettot uppgick till 1 122 miljoner euro (1 226).

Rörelseresultatet blev 472 miljoner euro (168).

Nettoresultatet blev 403 miljoner euro (-60), vilket är bättre än väntade 253 miljoner euro, rapporterar Reuters.

"Siffrorna i det tredje kvartalet är mycket uppmuntrande. Vi uppnådde solida intäkter samtidigt som riskavsättningarna förblev på en låg nivå och vi har våra kostnader under kontroll. Vår kapitalrelation är fortsatt stark. Dessa framsteg ger oss medvind”, kommenterar finanschefen Bettina Orlopp.
Commerzbank har sedan tidigare lanserat en ny strategi för 2024, där primärmålet är att bli mer av en digital bank. Enligt ordförande Manfred Knof implementeras denna strategi enligt plan.

Commerzbank, MEURQ3-2021Q3-2020Förändring
Intäkter2 0062 033-1,3%
Räntenetto1 1221 226-8,5%
Rörelseresultat472168181,0%
Nettoresultat403-60


http://media.finwire.com/media/FWM0068ED0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Commerzbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Commerzbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt