Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Commerzbanks vd tycker att Tyskland borde sälja av sin 15-procentiga andel - BN

Tyska bankjätten Commerzbanks vd Manfred Knof tycker att Tyskland borde sälja av den 15-procentiga andelen som staten tog under finanskrisen. Det säger han under en konferens på onsdagen, rapporterar Bloomberg News.

- Som en privat bank tror vi naturligtvis att det vore bättre om vi vore självständiga vid ett senare skede och att staten lämnar vid någon tidpunkt, kommenterade Knof.

Ledaren för liberalerna, FDP, Christian Lindner, som tidigare lovat att staten ska avyttra innehavet, verkar vara på väg att bli landets nya finansminister.

Commerzbank har rapporterats vara en uppköpskandidat i den europeiska banksektorn, och om staten säljer sin ägarandel skulle det kunna bli en katalysator för sammanslagningar i branschen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Commerzbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Commerzbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt