Concentric köper amerikanska EMP för nära 1,3 miljarder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Concentric köper amerikanska EMP för nära 1,3 miljarder

Verkstadsbolaget Concentric har förvärvat amerikanska Engineered Machined Products, EMP, för 1 260 miljoner kronor kontant.

EMP är en ledande aktör inom elektriska och mekaniska vatten- och oljepumpar, elektriska fläktar, kylsystem och precisionsbearbetade komponenter. Concentrics menar att man genom förvärvet stärker sitt utbud inom elektriska produkter, inklusive elektriska fläktar, elektriska olje- och vattenpumpar.

"Vi är nu på väg att slå vårt ambitiösa mål att ha 20 procent av vår försäljning från elektriska produkter till 2025. EMP är primärt verksamt i Nordamerika och därmed finns betydande tillväxtmöjligheter genom att öka deras geografiska räckvidd baserad på vår globala närvaro och säljstyrka. Eftersom EMP också har relationer med ett antal nyckelkunder på Concentrics marknader kommer vi tillsammans kunna skapa ett mer attraktivt erbjudande till dessa kunder samtidigt som Concentric också får tillgång till nya kunder och plattformar på våra nuvarande marknader", uppger vd David Woolley i en kommentar.

EMP har varit ett familjeägt bolag. Verksamheten väntas i år omsätta 1 095 miljoner kronor och redovisa ett justerat ebitda-resultat om 147 miljoner. Affären väntas slutföras den 29 oktober. Förvärvet kommer att finansieras genom befintlig kassa och genom ett lån på 1 072 miljoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Concentric

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Concentric

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt