Consensus Global Select ökade 2,8 procent i september - Ser positivt på Biogen

Nyhet

Consensus Global Select ökade 2,8 procent i september - Ser positivt på Biogen

Fonden Consensus Global Select steg 2,8 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 7,3 procent. Det framgår av en kvartalssrapport.

Positiva bidragsgivare för kvartalet var Vestas, Alibaba och Beyond Meat.

Enligt fövaltarna har hälsovårdssektorn haft en svagare period, men att den framöver kommer bli starkare. Vidare skriver förvaltarna att uppsidan i innehavet Biogen är hög.

"Bolaget är lågt värderat och ligger i framkant avseende Alzheimerforskningen. Man lämnade
in ansökan för Aducanumab till FDA i juli. Redan i augusti fick man prioritetsstatus (snabbspår). Senast i mars-21 kommer beslut. Vi bedömer nedsidan som begränsad, medan potentialen är mycket stor vid positivt besked".

Under månaden sålde fonden i Apple, Amazon och Netflix. Fonden har även köpt i Ubisoft och Take-Two Interactive.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Biogen Inc, Novo Nordisk, AstraZeneca, Beyond Meat och Take-Two Interactive.

Consensus Global Select, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent2,8
Fond i år, förändring i procent7,3

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev