Consensus Global Select ökade 2,8 procent i september - Ser positivt på Biogen

Nyhet

Consensus Global Select ökade 2,8 procent i september - Ser positivt på Biogen

Fonden Consensus Global Select steg 2,8 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 7,3 procent. Det framgår av en kvartalssrapport.

Positiva bidragsgivare för kvartalet var Vestas, Alibaba och Beyond Meat.

Enligt fövaltarna har hälsovårdssektorn haft en svagare period, men att den framöver kommer bli starkare. Vidare skriver förvaltarna att uppsidan i innehavet Biogen är hög.

"Bolaget är lågt värderat och ligger i framkant avseende Alzheimerforskningen. Man lämnade
in ansökan för Aducanumab till FDA i juli. Redan i augusti fick man prioritetsstatus (snabbspår). Senast i mars-21 kommer beslut. Vi bedömer nedsidan som begränsad, medan potentialen är mycket stor vid positivt besked".

Under månaden sålde fonden i Apple, Amazon och Netflix. Fonden har även köpt i Ubisoft och Take-Two Interactive.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Biogen Inc, Novo Nordisk, AstraZeneca, Beyond Meat och Take-Two Interactive.

Consensus Global Select, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent2,8
Fond i år, förändring i procent7,3

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev