Nyhet

Consensus Sverige Select ökade 5,7 procent i september - ser dubblingsmöjligthet i Stillfront

Fonden Consensus Sverige Select steg 5,7 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 36,3 procent och är därmed bättre än index som har ökat 8,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna ser positivt på fondens största innehav Stillfront.

"Efter bolagates kapitalmarknadsdag i september ser vi fortsatt mycket positivt på bolagets möjlighet att bygga aktieägarvärde. De nya målen om en omsättning på 10 miljarder kronor 2023 med en marginal på 35 procent gör att vi även dom närmaste tre åren ser en dubblingsmöjlighet i aktien".

Under sommaren har AstraZeneca med tre bra testresultat, enligt förvaltarna. Företaget har även etablerat ett starkt nätverk för onkologi. Vidare har företaget tecknat ett antal avtal för Covid-19 i Europa och Nordamerika.

Fortsättningsvis deltog fonden i Carasents riktade nyemission.

"Vi gillar bolagets SAAS-modell och stabila tillväxt om 40 procent, som vi tror kommer fortsätta
framöver. Att bolaget väljer att plocka in ytterligare kapital gör att vi anser att sannolikheten för
ett eller flera förvärv under hösten ökat rejält".

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Stillfront, Embracer, Sobi, AstraZeneca och Fortknox.

Consensus Sverige Select, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent5,7
Fond i år, förändring i procent36,3
Index i år, förändring i procent8,1

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt