Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Corem

Corem ökade förvaltningsresultatet under andra kvartalet (uppdatering)

(Uppdatering med mer info kring hyresintäkter och driftöverskott)

Fastighetsbolaget Corem Property redovisar ett ökat förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Också hyresintäkterna var högre.

Hyresintäkterna uppgick till 1 093 miljoner kronor (378). Den stora ökningen går att huvudsakligen hänföra till förvärvet av Klövern. I jämförbart bestånd ökade intäkterna med 5 procent under kvartalet.

"Efterfrågan på kontorslokaler är god på de flesta marknader, bland annat i Solna där Corems fastigheter nu är så gott som fullt uthyrda. Aktiviteten på hyresmarknaden för citynära logistik är fortsatt hög. Nettouthyrningen uppgick till 13 miljoner kronor under det andra kvartalet och 117 miljoner kronor under den senaste 12-månadersperioden, vilket visar på en god återhämtning efter pandemin", kommenterar vd Eva Landén.

Driftnettot uppgick till 755 miljoner kronor (275). I jämförbart bestånd ökade driftöverskottet med 6 procent under perioden.

Förvaltningsresultatet uppgick till 491 miljoner kronor (149).

Totala värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgick till -341 miljoner kronor (300). Totala värdeförändringar i derivat uppgick till 615 miljoner kronor (8).

Resultatet efter skatt blev 87 miljoner kronor (1 128).

Substansvärde, EPRA NAV, per aktie låg på 29,73 kronor (26,27).

Bolaget har mot bakgrund av det geopolitiska läget lagt ett extra fokus på de makroekonomiska effekterna som uppstår från detta, enligt Landén.

"Accelererande inflation, bland annat vad gäller energi, skapar viss osäkerhet. Stigande inflation har samtidigt en positiv effekt på Corems hyresintäkter då 84 procent av våra svenska hyresavtal är indexerade mot konsumentprisindex (KPI). Under 2022 innebär detta en positiv effekt på hyresintäkterna om cirka 90 miljoner kronor och om inflationen ligger kvar på nuvarande nivå i höst blir den positiva effekten under 2023 cirka 250 miljoner kronor", säger hon.

Corem, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Hyresintäkter1 093378189,2%
Driftöverskott755275174,5%
Förvaltningsresultat491149229,5%
Värdeförändringar fastigheter, totalt-341300
Värdeförändringar derivat, totalt61587 587,5%
Nettoresultat871 128-92,3%
Substansvärde, EPRA NAV, per aktie, kronor29,7326,2713,2%


http://media.finwire.com/media/FWM00776E9-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt