Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Corem rasar efter Rutger Arnhults aktieförsäljning i Castellum igår

Fastighetsbolaget Corem Property, med Rutger Arnhult som största ägare, rasar tvåsiffrigt på börsen.

”Jag är inte förvånad över att vi ser stora rörelser, framför allt inte i de aktier som är kopplade till de finansiellt mest utsatta ägarna”, säger en anonym analytiker till Dagens industri.

Raset följer av Arnhults försäljning av 40 miljoner aktier i Castellum igår, en affär värd 4,6 miljarder kronor. Efter transaktionen, som skedde via hans bolag M2 Asset Management, uppgår fastighetsmiljardens ägande till motsvarande 6,1 procent av kapital och röster i Castellum.

Försäljningen genomfördes efter att fallande aktiekurser har lett till att långivande banker bedömt honom som överbelånad. Han själv menar dock att det inte rör sig om en tvångsförsäljning.

Efter transaktionen är Corem fastighetsmiljardärens största innehav. Hans 34-procentiga andel i bolaget är för tillfället värd 3,3 miljarder kronor.

På frågan om Arnhult måste sälja ytterligare aktier om kurserna fortsätter ned svarade han: ”Denna försäljning bedöms säkerställa bolagets förmåga att fullfölja samtliga framtida finansiella åtaganden”.

https://www.di.se/nyheter/rutger-arnhult-agda-corem-rasar-mitt-i-stormens-oga/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt