Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Corline Biomedical redovisar marginellt högre rörelseförlust - analyserar samtliga studiedata just nu

Corline Biomedical redovisar något ökad omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en marginellt högre rörelseförlust.

Omsättningen för forskningsbolaget steg till 0,6 miljoner kronor (0,4).

Intäkterna härrör från försäljning inom medicintekniksegmentet.

Rörelseresultatet blev -2,6 miljoner kronor (-2,5).

Resultatet före skatt var -2,6 miljoner kronor (-2,5).

Resultatet efter skatt blev -2,6 miljoner kronor (-2,5).

Kostnaderna under perioden är förknippade med avslutningen av den kliniska utvecklingsverksamheten och planeringen för kommande fas 2-studier.

Vd Henrik Nittmar skriver i en kommentar att den enskilt viktigaste händelsen under andra kvartalet var att man kunde presentera resultat från RENAPAIR 01. Enligt den första omgången data uppvisar Renaparin god säkerhet i den utvärderade indikationen och dosvalet, vilket var studiens primära mål.

Samtliga studiedata från studien analyseras just nu och bolaget avser att kommunicera dessa resultat ihop med nästa steg i utvecklingen nästa månad.

Arbetet med att ge kundstöd inom medicinteknik har fortsatt, såväl tekniskt stöd som regulatoriskt. Ambitionen är att bygga upp en allt bredare kundbas inom området.

Corline Biomedical, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning0,60,450,0%
Rörelseresultat-2,6-2,5
Resultat före skatt-2,6-2,5
Nettoresultat-2,6-2,5

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Corline Biomedical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Corline Biomedical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt