Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Corline Biomedical ska göra en företrädesemission på 15,2 miljoner kronor

Corline Biomedical tänker genomföra en fullt garanterad företrädesemission på cirka 15,2 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. Emissionen är villkorad av ett godkännande vid en extra bolagsstämma som ska hållas den 30 december.

Under emissionen erbjuds högst 1 515 901 aktier.

Villkoren i emissionen är att aktieägare erhåller en teckningsrätt per en innehavd aktie. Elva teckningsrätter berättigar till teckning av en aktie. Teckningskursen är 10 kronor.

Avstämningsdagen för att delta i emissionen är 5 januari, och teckningsperioden löper 8-22 januari. Handeln med betalda tecknade aktier, BTA, löper 8 januari-2 februari.

Corlines största aktieägare, Adam Dahlberg med familj och genom helägt bolag, Eccenovo AB, HealthInvest Small & Microcap Fund AB, familjen Sunnanväder och Henrik Nittmar, som tillsammans representerar cirka 70 procent av aktierna och rösterna i bolaget har samtliga åtagit sig att teckna sig för sin respektive pro rata-andel i företrädesemissionen. Adam Dahlberg, Eccenovo AB och Henrik Nittmar har dessutom utfärdat en vederlagsfri garantiförbindelse för resterande cirka 30 procent av kapitalanskaffningen för det fall företrädesemissionen inte skulle bli fulltecknad.

”Corline är inne i ett intensivt arbete för att optimera projektplanen för RENAPAIR 02, där den slutliga budgeten fortfarande är under förhandling med våra externa partners. Parallellt med detta arbete utvärderas olika möjligheter att finansiera studien. Den nu beslutade företrädesemissionen ger bolaget möjlighet att maximera värdet för samtliga av våra aktieägare genom att samköra dessa processer. Med det finansiella tillskottet som emissionen ger kan vi också fortsätta det framgångsrika affärsutvecklingsarbetet som inletts inom medicinteknik”, säger vd Henrik Nittmar.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Corline Biomedical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Corline Biomedical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt