Cortus Energy redovisar förlust i tredje kvartalet - Börskollen

Nyhet

Cortus Energy redovisar förlust i tredje kvartalet

Cortus Energy redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Bolaget uppger att det finns ett stort marknadsintresse för deras förgasningsteknik men att det kräver bevis om rätt gassammansättning och tillförlitlighet innan en beställning kan göras.

Intäkterna uppgick till 0,2 miljoner kronor. Föregående år var samma siffra nära noll.

Rörelseresultatet blev -13,1 miljoner kronor (-14,1).

Resultatet efter skatt blev -17,3 miljoner kronor (-14,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,01).

Likvida medel uppgick till 47,5 miljoner kronor (16,7).

"Cortus befinner sig alltjämt på en resa från att vara ett utvecklingsbolag till att ta steget mot ett kommersiellt teknikbolag. Vi fortsätter att göra allt för en framgångsrik igångkörning av anläggningen i Höganäs som i sin tur tar våra affärsmöjligheter framåt", säger vd Håkan Sigfridsson.

Cortus Energy, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning0,20
Rörelseresultat-13,1-14,1
Nettoresultat-17,3-14,4
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,01
Likvida medel47,516,7184,4%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Cortus Energy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Cortus Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev