Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cortus Energy redovisar förlust i tredje kvartalet

Cortus Energy redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Bolaget uppger att det finns ett stort marknadsintresse för deras förgasningsteknik men att det kräver bevis om rätt gassammansättning och tillförlitlighet innan en beställning kan göras.

Intäkterna uppgick till 0,2 miljoner kronor. Föregående år var samma siffra nära noll.

Rörelseresultatet blev -13,1 miljoner kronor (-14,1).

Resultatet efter skatt blev -17,3 miljoner kronor (-14,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,01).

Likvida medel uppgick till 47,5 miljoner kronor (16,7).

"Cortus befinner sig alltjämt på en resa från att vara ett utvecklingsbolag till att ta steget mot ett kommersiellt teknikbolag. Vi fortsätter att göra allt för en framgångsrik igångkörning av anläggningen i Höganäs som i sin tur tar våra affärsmöjligheter framåt", säger vd Håkan Sigfridsson.

Cortus Energy, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning0,20
Rörelseresultat-13,1-14,1
Nettoresultat-17,3-14,4
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,01
Likvida medel47,516,7184,4%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cortus Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cortus Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt