Cortus Energys testprogram i Höganäs har fortsatt under sommaren - skett viss försening

Nyhet

Cortus Energys testprogram i Höganäs har fortsatt under sommaren - skett viss försening

Cortus Energys testprogram vid fabriken i Höganäs har fortsatt under sommaren, men det har skett en viss försening.

Även om samtliga av anläggningens delsystem har varit i drift så har man noterat vissa problem som orsakat avbrott, vilket beror främst på läckage. Dessa läckage har krävt reservdelar med ganska lång leveranstid på grund av semestersäsongen, skriver bolaget på sin blogg.

När dessa reservdelar är på plats avser man att fortsätta mot milstolpe 3, som innebär leverans av förnyelsebar syntetgas av godkänd kvalitet utan avbrott i 168 timmar (7 dagar).

Dessutom har bolaget gjort några ytterligare framsteg vad avser tidigare problem med sin fläns.

Engagemanget från driftsteamet, ingenjörsteamet och leverantörerna beskrivs som fortsatt starkt. Vidare är lärdomar från projektet väldigt värdefulla för framtida projekt.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Cortus Energy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Cortus Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev