Nyhet

Costco

Costco höjer minimilöner till 16 dollar för samtliga timanställda

Amerikanska detaljhandelsjätten Costco Wholesale ska höja minimilönen för samtliga timanställda till 16 dollar i timmen i hela USA. Det framgår av ett uttalande från vd:n Craig Jelinek i ett uttalande i senaten som CNBC tagit del av.

Beskedet kommer i samband med diskussioner om att införa en federal minimilön om 15 dollar i timmen.

Under pandemin valde Costco att temporärt addera två dollar i timmen till sina anställda, men detta tas nu bort till förmån för en permanent högre lön.

Lönesättningen kan jämföras med Target och Amazon som betalar minst 15 dollar samt Walmart som betalar minst 11 dollar.

https://www.cnbc.com/2021/02/25/costco-is-raising-its-minimum-wage-to-16-for-its-hourly-store-workers-.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt