Nyhet

Costco

Costco Wholesale höjer utdelningen för 18:e året i följd, årets höjning är på knappt 13 procent

Amerikanska detaljhandelsbolaget Costco Wholesale höjer sin kvartalsutdelning till 79 cent per aktie, en höjning med 12,9 procent jämfört med tidigare 70 cent per aktie. Utdelningen hamnar därefter på 3,16 dollar per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 0,9 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är 18:e året i följd som utdelningen höjs. Costco grundades 1976 och har 156 000 anställda. Börsvärdet är 161 miljarder dollar. Bolaget har sitt huvudkontor i Issaquah, strax utanför Seattle i delstaten Washington.

Costco driver 808 varuhus, främst i USA, Puerto Rico och Kanada, men även i Mexiko, Storbritannien, Japan, Sydkorea, Taiwan, Australien, Spanien samt enstaka varuhus i Island, Frankrike och Kina. Vidare bedriver bolaget e-handel i USA, Kanada, Storbritannien, Mexiko, Sydkorea, Taiwan, Japan och Australien.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Costco Wholesale

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Costco Wholesale

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt