Nyhet

CR Ventures genomför omvänt förvärv av Curira Group

CR Ventures har beslutat om att förvärva Curira Group genom ett omvänt förvärv. Det kommer efter att en avsiktsförklaring angående affären tecknats den 11 oktober. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår indikativt till 339 miljoner kronor, vilken kommer erläggas genom nyemission av preliminärt cirka 9,7 miljoner nya aktier i CR Ventures, till en teckningskurs om 35 kronor per aktie.

Curira omsätter i årstakt (rullande 12 månader) cirka 750 miljoner kronor med 6 procents marginal, oräknat för kommande förvärv.

"Marknaden för assistans uppgår till ca 40 miljarder kronor årligen och omfattar mer än 800 bolag. Små driftsenheter, ineffektiva processer och låg nivå av digitalisering leder till för höga kostnader som ytterst påverkar vårdkvaliteten för den assistansberättigade. CR Ventures har som ambition att ta en aktiv roll i omstöpningen och digitaliseringen av marknaden för assistans och är av uppfattningen att detta kommer leda till ökad vårdkvalitet för de funktionshindrade", säger Fredrik Crafoord, styrelseordförande i CR Ventures.

Innan affären kan verkställas krävs att en bolagsstämma godkänner transaktionen och en kallelse till stämma avses att skickas ut inom kort, skriver bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Curira

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Curira

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt